Eiktunet museum
BeskrivelseEiktunet kulturhistorisk museum er byens friluftsmuseum, med en fantastisk beliggenhet på Gjøviks tak. På 120 dekar i naturskjønne omgivelser er det gjennom flere år samlet hus fra 1650-1850 som gir et godt bilde av bygdenes historie og kultur.

I sommersesongen arrangeres det utendørs teater, St.Hans feiring og familiedag, samt temadager - populære begivenheter blant publikum. Ellers er området et yndet mål for tur og rekreasjon hele året, med den koselige kafeen som naturlig stoppested, Tradisjonsmusikkarkivet for Vestoppland og en avdeling av Opplandsarkivet holder også til på Eiktunet.

Museet ligger i et naturskjønt område godt egnet for utflukter og rekreasjon året rundt, og kafeen inviterer gjerne til en pause. De mange faste aktivitetsdagene i museets regi er godt besøkt både av lokalbefolkningen og tilreisende.
ÅpningstiderSesong 01.06 - 31.08.
Museum: stengt om vinteren Arkivet: Onsdag - Torsdag 09.00 - 15.00. Stengt i juli.
Kafé: om vinteren hver søndag 11.00 - 15.00
Området åpent for turgåere hele døgnet.
Telefon61172998
AdresseØverbyvegen 108, 2825